Volontärer

Det finns mycket som behöver göras inför och under karneval. Har du lust att vara med är du välkommen att kontakta christina@nordlind.com

Sätta upp information, rodda ihop cyklister, laga cyklar, fixa musik, vara på plats på Skeppsholmen visa vägen mm. Välkommen att höra av dig.

Så här ser kartan ut. https://cykelkarneval.com/planen

 1. Jesper Toft Johnsen

  Fint initiativ, jag kanske hinner titta förbi. Men cykla med kommer jag inte göra. Stockholm ska absolut inte vara för alla som vill cykla. Det har nuvarande beslutstagare inte med på agendan. I detta finns flera aspekter, här får ni ett enkelt exempel. Eftersom det inte finns seriösa journalister i Stockholm som vet så mycket om att cykla, måste man/jag kontakta dessa om det ska bli annat än valfläsk och vilseledande propaganda. Här ett mail och svar om en helt värdelös cykelartikel i Metro:

  Hej Peter(Metro)

  Om jag hade fått veta av Ankersjö att de vill större barn ska cykla på trottoar, skulle jag direkt fråga hur föräldra ska ha koll på dom när de samtidig ska cykla på utsidan av parkerade bilar. Hur fan tänkar man då?

  Jag har själv börjat lägga in bilder och beskrivninger på ”Bilder på fordon som blockerar cykelbanor” som du nämnar i artikeln. Jag tröttnade på alla lögner om cykelpolitiken som politikerna får använda i media, också i din artikel. Stockholms stad har inte höga och ärliga ambitioner för cyklingen och ingen beslutstagare har visat intresse för att börja göra Stockholm till cykelstad som förebilderna Amsterdam och Köpenhamn.

  Mvh Jesper, alias Knarkmissionen på Facebook.
  —————-

  Svar från Peter(Metro):

  Hej,
  Håller med dig och jag har också regerat över hur det är byggt i Hammarby sjöstad. Frågade Ankersjö om det inte var ett slags feltänk att lägga cykelbanorna på utsidan av bilparkeringarna, men fick inte något riktigt bra svar på detta (svaret handlade mest om att framtida bilparkeringar ska byggas under jord). Men det finns anledning att återkomma till detta, inte minst när nya stadsdelar växer fram.
  ————————–
  Att cykla i Stockholm är stort sett för självmordskandidater som gillar eller inte förstår mängden livsfarliga trafiklösninger, som evt cykelmiljard inte kommer ändra på!
  Stockholm kommer aldrig bli cykelstad, syna bluffen nu om Ni vill det bli annorlunda!
  Med vänlig men bedrövat hälsning,
  Jesper, en mycket erfaren dansk cyklist i Stockholm.

  • Det finns en anledning varför vi bjudit in Danska ambassaden och Nederländska ambassaden att delta i cykelkarnevalen och att temat är att göra Stockholm till en cykelstad – åtminstone för en dag.

 2. Jesper Toft Johnsen

  Politikerna har redan varit i Köpenhamn och kolla cykelbanor och var också med på cykelseminarium på nederländska ambassaden. Enda resultat är att lögnarna och bluffen om cykelpolitik i Stockholm blir mera tydliga när man vet verkligheten medvetet ignoreras. Men det uppfattar naiva stockholmare nog först om några årtioende när cykelbanor och prioritet för cyklister vid trafikplanering inte blev som propagandan lovade! Ställ själv frågan om när det ska bli förbjudet att bygga trafikfarligalösninger för cyklister. Och när klotter på utsidan av parkerade bilar ska byggas om till säkra cykelbanor efter en högre standard än det pinsamma som finns i dagsläget. Kanske roligt med en cykelstadskänsla en dag. Hur ska man kunde låta barn cykla säkert i Stockholms stad de andra 364 dagar då? Det finns arga snickern, arga läkaren och mycket annat argt, men det som verkligen behövs är en arg cyklist eller fler som gör fysiska aktioner som tvingar beslutstagerna att först göra politiska jobbet med nya reglar för framtida vägbyggen. Det kommer propagandanissor som Ankersjö och Hamilton inte börja på, även om det finns en cykelmiljard att slösa bort i ett korrupt system. Tid att vakna och inte längre acceptera alternativt skapade verkligheter som det helt idiotiska pilotförsöket på Götgatan. Tänk själv efter! För fan, även en femteklassare skulle göra bättre. Det är inget annat än en del av personfixerat valfläskpropaganda, och dessutom löjligt billigt om det verkligen finns en cykelmiljard. Hur skulle du börja bygga om du hade en miljard eller två för att bygga cykelbanor? Var du med på cykelseminarium?

  https://bambuser.com/v/4479635

  Jag hade sista kommentar i efterfölgande frågastunden. Den finns inte med på videoen efter. Verkligheten är inte välkommen i svensk politik, och det är inte första gången jag har censurerats bort med verklighetsbeskrivninger.

  Det mest sanslösa jag har dokumenterat var legaliserad öppen gatuhandel med droger framför Securitasväktare. Det kan inte passa säger de flesta tills de själv ser en av mina videoer på You Tube under namnet Knarkmissionen.

  Gäller också cykelpolitiken. Glöm allt du tror du vet och kräv svar och handling, då avslöjas de flesta bluff och lögnar snabbt. Censuren är dock svår att göra något åt!

  Lycka till med kampen mot korrupta politikar.
  Mvh Jesper.

 1. Ping: Uppdaterad plan för cykelkarnevalen | Cykelkarnevalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: