Om

 

Alla är hjärtligt välkomna att vara med på Sthlm Cykelkarneval!

Inga kostnader och ingen anmälan – bara kul.

STHLM Cykelkarneval samordnas av Naturskyddsföreningens Stockholms län.

Huvudbudskapet är att Stockholm ska bli en cykelstad för alla.

Det är inte åldern, frisyren, personligheten eller rörelsebegränsningen som ska stoppa dig. Inte heller infrastrukturen. Vi vill att det i Stockholm skall vara attraktivare att cykla, gå och/eller åka kollektivt än att ta bilen.

 

 

5 chockerande enkla lösningar till Sveriges politiker:

  • Hallå kommunen, satsa på cykeln! Bygg välplanerade, sammanhängande och säkra cykelbanor. Låt cyklisterna slippa trängas med bilister och fotgängare. Snabba elcyklar och lastcyklar tar plats – ge dem plats. Skyltar och cykelparkeringar är viktigt. Inspireras av Köpenhamn där en ringled för cyklister byggts runt hela staden. Eller Bogotá i Colombia där cyklandet femdubblats sedan borgmästaren bestämde sig för att cykelchocka stan med massor av nya banor.
  • Hallå staten, ge kommunerna pepp och pengar! Eftersom kommunerna kommer att ha full rulle med att cykelchocka Sverige, måste staten både uppmuntra och ge ekonomiskt stöd till kommunerna. Satsa också mer på cykeln i den nationella infrastrukturplanen.
  • Låt oss cykla över hela Sverige. Vi som vill cykla mellan tätorter är ofta hänvisade till smala och farliga vägrenar. Staten måste komplettera vägnätet med cykelbanor så att det går att cykla i hela landet. Naturskyddsföreningen vill ha lag på att alla vägar ska vara cykelvänliga eller ha cykelbanor i anslutning. Och varför går det inte att ta med sig cykeln på tåget? Det borde ju vara en självklarhet.
  • Gör det enklare för oss cyklister. Cykeln är ett smidigt sätt att färdas på, men det går att göra det ännu enklare med små medel. Till exempel kan trafikreglerna ändras så att vi får cykla mot enkelriktat och svänga höger mot rött, när det är säkert.
  • Ge morötter till cykeln och piska till bilen. Det bästa sättet att knuffa samhället i rätt riktning är kombinationer av piskor och morötter. Gör det lättare för alla att cykla säkert – och fortsätt samtidigt med trängselskatter och bränsleskatter så att fler vill lämna bilen hemma ibland. De pengar som tjänas in ska självklart satsas på kollektivtrafik och cykel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: