Rösta på din favorit

 

Nu har vi fått in ett antal fantastiska cykelproffs och cykelhjältar som bidragit bäst till att påverka Stockholms län cykelinfrastruktur. De tre nedan har flest föreslagit. Rösta på din favorit genom att skicka ett mail till cecile.everett@naturskyddsforeningen.se

 

Linda Kummel
Planeringsarkitekt med särskilt fokus på hållbarhet. Van föreläsare. Mångårig erfarenhet av planering på översiktlig/strategisk nivå, hållbar stadsutveckling och strategisk stadsbyggnad, kommunalt och som konsult.

Projektansvarig för Oslos Cykelstrategi, för Stockholms cykelplan, Stockholms modell för social hållbarhet i stadsbyggnadsprojekt. Har arbetat med att ta fram en Handbok för ökad cykling i mindre städer för Region Skåne samt en Handbok för bilsnål samhällplanering. Har arbetat med Stockholms Bostadspotential, Stockholms översiktsplan, Stadskvalitetsstudier i Sthlms län och flera förtätningsanalyser i flera kommuner. Är aktiv inom Cykelfrämjande sedan flera år tillbaka.

 

Krister Isaksson
Expert cykelplanering och cykelinfrastruktur SWECO. Bloggare på Bicycling. Tack vare Krister finns cykelbanor såsom den vid Norrmälarstrand, cykelöverfarter med väjningspliktskyltar och mycket mer. Han är en uppskattad debattör och föreläsare. Förhoppningsvis har han inspirerat ett flertal trafikkontor att utforma bättre cykelbanor med sin envishet och kunskap av cykelinfrastruktur finns det hopp att även Stockholm ska till slut få en cykelinfrastruktur med säkra och gena cykelvägar.

 

Daniel Helldén(MP)
Har som trafikborgarråd i Stockholms stad placerat cykelfrågorna i politikens mittpunkt och under mandatperioden investerat en miljard kronor i nya cykelbanor, rakare och bredare befintliga, byggt 9 000 säkra cykelparkeringsplatser och skärpt parkeringsövervakningen av fordon i cykelfält. Dubbelriktad cykling på enkelriktade gator har blivit möjlig, sopsaltningen har utökats varje vinter och pollare har börjat användas i hög omfattning för att freda cyklisters färdväg. Hastigheten för bilister har sänks och ändrade parkeringsregler för bättre framkomlighet har gett säkrare och lugnare trafikmiljö på lokalgator. Stockholm Parkering hyr numera ut även platser och boxar för vanliga cyklar, elcyklar och lastcyklar – både i nya cykelgarage vid Odenplan och i övriga bilgarage. Daniel har även lagt ett förslag i trafiknämnden att utreda om ett körfält i Söderledstunneln kan byggas om till en sluten cykeltunnel mellan Medborgarplatsen och Hornsgatan. Daniel Helldén har helt enkelt arbetat för att staden ska bygga den infrastruktur som cyklisterna såväl förtjänar som behöver. Nu ser Stockholm ut att vara på väg mot en ledande cykelstad: 2018 visar siffrorna en brant uppgång i antalet cyklande stockholmare!

 

Publicerat på september 11, 2018, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Krister Isaksson

  2. Ingrid Bergenudd

    Hellde’n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: